training

Zumba

groepslessen // maandag 18u30 & dinsdag 9u30 & woensdag 19u30

Zumba is de fitness hype van 2009 in Amerika. Al meer dan één miljoen Amerikanen nemen inmiddels al zumba lessen. Zumba dansen is de manier om af te vallen. En laten we eerlijk zijn, afvallen is door middel van dansen leuker.

Vanaf maart 2009 zijn we bij Eurogym Genk gestart met het nieuwste Fitnessprogramma voor vetverbranding, conditie en fun. De lesgever is ZIN-MEMBER. De opleiding van ZUMBA-instructor is gevolgd bij het ZUMBA-INTERNATIONAL-NETWORK. M.a.w. deze ZIN-membership geeft de garantie dat de instructor voortdurend wordt bijgeschoold en zo de lessen op een hoog niveau kan blijven geven. Kom zeker meedoen! Jong en oud, sporter of niet-sporter. Afvallen op het ritme van salsamuziek. Tot binnenkort bij eurogym.

Zumba

zumba
training

BBB

groepslessen // dinsdag 19u30

Deze groepsles wordt ook wel eens Bodyshaping genoemd, wat wil zeggen " ons lichaam in goede conditie houden". Deze groepsles wordt eveneens door een gediplomeerde instructeur gegeven. De nadruk bij deze les is dat men vooral streeft naar een versteviging van billen, buik en benen.

Na een korte opwarming en stretching worden veel grondoefeningen gegeven, die je buik verstrakken. Voor billen en benen is dit eveneens het geval. Deze les wordt ook op aangepaste muziek gegeven. In deze les kan men onmiddellijk instappen, zonder dat men deze lessen dient aan te passen. De Instructeur varieert zijn lessen zeer regelmatig, om B.B.B. zo interessant mogelijk te houden. Al deze grondoefeningen worden op voorziene matten uitgevoerd. Het is vanzelfsprekend dat een handdoek vereist is. Wilt u weten hoe B.B.B. te werk gaat ? Kom dan gerust een groepsles proberen, het zal reuze meevallen.

Deze lessen worden in de Polyvalente zaal gegeven, uitgerust met een "zwevende parketvloer", Dit is ideaal om eventuele blessures tegen te gaan.

BBB

bbb
training

Aero Steps

groepslessen // maandag 19u30

Vetverbranding, conditie, spieren verstevigen van buik en benen. De ideale workout om er eens lekker in te vliegen. De lesgever past de lessen aan voor beginners. De lesgevers, hebben reeds verschillende jaren ervaring als gediplomeerd Aerobic-instructor. Hun lessen zijn zeer gevariëerd, opdat u deze lessen plezierig zult blijven vinden. Deze lessen worden gegeven op aangepaste muziek in onze polyvalente zaal. Tevens kunnen deze groepslessen gecombineerd worden met andere groepslessen of Fitness. Ben je benieuwd hoe het er bij Eurogym aan toe gaat? Kom dan gerust eens proberen. Het is de moeite waard.

De polyvalente zaal is uitgerust met een "zwevende" parketvloer, dit is ideaal om eventuele blessures tegen te gaan. Er zijn aparte kleed- en doucheruimtes voorzien.

Aero Steps

aero steps
training

Indoor Cycling

groepslessen // maandag en woensdag om 20.30 - dinsdag en donderdag om 18u30 - zondag om 10u30

Welcome to a new fitness generation.
Het Spinning programma biedt U de training waar u zo lang naar heeft gezocht. Conditie-training, vetverbranding, intervaltraining, het is het allemaal. Wij zijn er trots op u een van de meest effectieve en motiverende cardiovasculaire trainingen van deze tijd te presenteren. Spinning training is een groepstraining geschikt voor mannen en vrouwen, voor jong en oud, getrainden of minder getrainden. Kortom, geschikt voor iedereen die op een even plezierige als effectieve wijze wil werken aan zijn of haar conditie. Er is geen speciaal ritmegevoel of coördinatie nodig. Indoor Cycling Training is zo eenvoudig en daarom zo herkenbaar en fijn om te doen.

Iedere deelnemer bepaalt zelf zijn of haar eigen weerstand of trapsnelheid, iedere deelnemer bepaalt zelf de intensiteit van zijn of haar training. Maar de instructeur of zeg maar beter, de coach, zorgt er wel voor dat u het beste uit uzelf haalt! En goed gekozen muziek uit verschillende stijlen zorgt voor een atmosfeer waarin u zich gestimuleerd voelt.

Als Officieel Indoor Cycling Centrum* garanderen wij U dat onze instructeurs zijn opgeleid volgens de beproefde Spinning Methode die al meer dan 12 jaar actief wordt beoefend en onderwezen in meer dan 80 landen op deze aardbol. Kom snel langs en doe mee. Al na één trainingstocht begrijpt u onmiddellijk waarom zoveel duizenden mensen overal ter wereld wildenthousiast zijn over Indoor Cycling Training. Nog nooit was trainen zo plezierig, zo effectief en zo eenvoudig. En zo stimulerend.

Indoor Cycling

spinning
training

Cardio - Boxen

Groepslessen // woensdag 18u30 - 19u30 en donderdag 20u00 - 21u00

meer info aan de receptie

Cardio - Boxing

training

Powerplate

vraag naar info aan receptie

Effect met één druk op de knop! Power Plate heeft een revolutie teweeggebracht in de wellness, beauty en anti-aging branches. Het geheim: iedereen kan snelle en goede resultaten bereiken en dat met één druk op de knop. Daarmee zet u de Power-plate – een aangename trilplaat – in werking. Het principe van de vibratietraining hebben wij te danken aan de Russische ruimtevaart. Het werd namelijk opgezet om de spieren van de kosmonauten in conditie te brengen en te houden, en met succes. De Russen waren mede hierdoor in staat het recordverblijf van 420 dagen in de ruimte op hun naam te schrijven. De Amerikaanse astronauten, die trainden op conventionele fitnessapparaten moesten na 120 dagen opgeven omdat hun spieren en botten te zeer verzwakt raakten.

Als alternatief voor het gebrek aan zwaartekracht ontwikkelden de Russen vibratietraining. Daarbij worden met behulp van trillende plaat vibraties op het lichaam en de spieren overgebracht en een reflexmatige spieraanspanning opgewekt. Hierdoor wordt ook de doorbloeding optimaal gestimuleerd. De pezen worden op de rek gebracht en zelfs dieperliggende spieren zoals bekkenbodemspieren, de spiertjes rondom de wervelkolom en in het gezicht worden door de reflexmatige activering versterkt. De ontwikkeling van de Power Plate berust op een optimalisering van dit principe. Zonder extra gewichten en zonder het bewegingsapparaat sterk te belasten of zelfs overbelasten heeft team van experts van Power Plate verschillende trainings-programma’s ontwikkeld waarmee iedereen in staat is het uiterlijk, de conditie en het algemeen welbevinden te verbeteren. Van topsporter tot mensen die ongetraind of op leeftijd zijn, of te kampen hebben met overgewicht.

Powerplate

powerplate